30. prosinca 2020.

Animacija za MIPRO

Glavna djelatnost je angažiranje u održavanju savjetovanja “Računala u obrazovanju”, koje se svake godine održava u okviru MIPRO-a. Društvo kibernetičara aktivno sudjeluje u animaciji riječkih nastavnika da aktivno (putem svojih radova) ili pasivno sudjeluju u radu skupa. Na savjetovanju sudjeluje stotinjak učesnika iz cijele Hrvatske, sa ili bez referata O ovom savjetovanju postoje i novinski izvještaji te cjelokupni tiskani Zbornik radova MIPRO, kao i CD. Upravo za taj angažman je i predsjednica udruge prof. dr. sc. Marina Čičin-Šain dobila godišnju nagradu Zajednice tehničke kulture grada Rijeke za 2007.

  • Nakon provedene animacije za Mipro 2013. u O.Š. „Vežica“, njihovi prdstavnici V. Nikolić, L. Zima Krnelić, D. Kolarić, M. Nikolić, učestvovali su na 36. Međunarodnom ICT skupu MIPRO 2013. (od 20. do 24. svibnja) na Savjetovanju CE (Computer Education) sa pozvanim predavanjem na temu: Tablet Learning Environment in iSchool Vežica.Rezultat animacije na širem području Republike Hrvatske, doprinjeo je učestvovanju nastavnice Prve Osnovne škole iz Čakovca, Ivane Ružić na konferenciji CE sa nagrađenim radom „Sigurnost i mobilnost za sve“, među tri nagrađena rada.
  • Animacije na riječkim srednjim školama i fakultetima, provodi se kontinuirano, te su pozvani nastavnici da se uključe u savjetovanje „Računala u obrazovanju“ u sklopu MIPRO konferencije. Na taj način održavamo i nastavljamo sinergijsko djelovanje na razini Društva kibernetičara-MIPRO.