Obilježavanje 55. godišnjice Društva kibernetičara Rijeka

U utorak 21. veljače 2023. godine na Fakultetu informatike i digitalnih tehnologija, u dvorani nazvanoj po osnivaču našeg Društva kibernetičara prof. dr. sc. Pavlu Dragojloviću, proslavljena je 55. obljetnica Društva kibernetičara. Pozdravne riječi i riječi dobrodošlice skupu je uputila dekanica FIDIT-a izv. prof. dr. sc. Marina Ivašić-Kos, koja je u ime Fakulteta preuzela zahvalnicu Društva kiberentičara za dosadašnju suradnju. Slijedio je pozdravni govor predsjednika Zajednice tehničke kulture Đordana Buccija, dipl, ing., koji je skupu uputio želje za omasovljenje Društva kao i suradnju sa drugim udrugama tehničke kulture.
Prisutne je kroz cijeli program vodila predsjednica doc. dr. sc. Snježana Babić koja je tu funkciju nastavila iza dugogodišnje predsjednice Društva kibernetičara prof. dr. sc. Marine Čičin-Šain kojoj se ovom prilikom zahvalila na dugogodišnjem radu i vođenju Društva. Posebnu zahvalu uputila je izv. prof. dr. sc. Božidaru Kovačiću na pomoći oko organizacije proslave te dugogodišnjoj tajnici Tihani Welle za predan rad.

Slijedila je kratka crtica popraćena slajdovima, iz povijesti Društva u znak sjećanja na osnivača pok. prof. dr. sc. Pavla Dragojlovića, s naglaskom da se malo koja udruga može pohvaliti tolikom dugovječnošću. Prikazane su aktivnosti Društva u proteklih 5 godina, kao i program rada Društva u sljedećem razdoblju. Prisutni su sa zanimanjem slušali o EU projektu: „Primjena metode Mema za rano učenje programiranja“, izvorne autorice prof. dr. sc. Marine Čičin-Šain, koji je sastavni dio EU projekta ERASMUS. Veliko zanimanje prisutnih izazvalo je izlaganje „Učenje kroz igru primjenom metode Mema u razrednoj nastavi u OŠ Pećine“, Divne Bjelanović, učiteljice u OŠ Pećine, koja već nekoliko godina primjenjuje metodu Mema u radu s djecom. Metodu je prihvatio školski odbor, roditelji, a s velikim veseljem učenici. Dvoranu prof. dr. sc. Pavla Dragojlovića napustili smo razdragani i s novim idejama za naše buduće aktivnosti.

Posebno su pozvani svi članovi Društva kibernetičara Rijeka, i oni koji će to postati, da svojim doprinosom obogate novi broj Biltena Cybernetica pod nazivom EU projekti i Društvo kibernetičara Rijeka.

Zahvaljujemo se svim prisutnim na sudjelovanju i na podršci koju pružaju našem Društvu!

Hvala našoj tajnici Tihani Welle koja je sastavila ovaj tekst.

            

+ Dodaj novu kategoriju