Dodjela nagrada za najljepši crtež “Računala budućnosti” na MIPRO CE 2023

U hotelu Adriatic, nakon održanog Hrvatskog dana savjetovanja Računala u obrazovanju međunarodnog skupa MIPRO 2023., 23. svibnja 2023. godine, održana je hibridna dodjela nagrada za izradu najljepšeg crteža na temu “Računala budućnosti”. Događaju su bile prisutne Ivana Jurjević-Jovanović, mag. prim. educ. viša savjetnica za razrednu nastavu u Agenciji za odgoj i obrazovanje podružnice PGŽ  i Nadica Kunštek, prof. mat. i inf., viša savjetnica za informatiku i računalstvo u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Na natječaju sudjelovalo je ukupno 154 učenica i učenika od 1. – 4. razreda iz sljedećih 8 osnovnih škola:

  • Osnovna škola Pećine, Rijeka
  • Osnovna škola Gornja Vežica, Rijeka
  • Katolička osnovna škola, Šibenik
  • Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić”, Delnice
  • Osnovna škola Turnić, Rijeka
  • Osnovan škola “Krne Krstića”, Zadar
  • Osnovna škola “Vjekoslav Klaić”, Garčin
  • Osnovna škola Sesvetski Kraljevec, Sesvetski Kraljevec

Kako se nismo mogli odlučiti koji su crteži najbolji, SVI sudionici ovog natječaja su pobjednici!

Tog dana, učenici i učitelji su imali prilike sudjelovati na međunarodnoj konferencji MIPRO 2023 uživo i u online okruženju. Imali su i priliku slušati predavanje o umjetnoj inteligenciji. Bili smo iznenađeni s koliko su interesa djeca slušala ta izlaganja stručnjaka.

Potom su učenicama i učenicima OŠ Pećine i njihovoj učiteljici Divni Bjelanović koji su uživo bili na ovom događaju  dodijeljena priznanja. Ostalim sudionicima poslana su priznanja i zahvalnice elektroničkim putem.  Svaki razred je dobio i prigodan poklon koji je dostavljen poštanskim putem u njihove škole. Nadamo se da su svi paketi stigli na njihova odredišta 🙂 …

Hvala našem sponzoru koji je želio ovom prigodom ostati anoniman, i koji je mišljenja da je to napravio “jer želi i može”. Veliko hvala!

Hvala svim učenicama i učenicima i njihovim mentoricama za uloženi trud i sudjelovanje!!! Svi Vaši crteži su nas obradovali!!!

I pozivamo Vas za daljnje sudjelovanje!

Zaprimili smo Vaše objave koje su nas obradovale, evo jedne od njih: ” …. učenicima je bio i ovo prvi online susret s bilo kojom konferencijom, bili su neko vrijeme pod dojmovima. Kad su čuli da su svi nagrađeni, smijeh od uha do uha, neki i skok u zrak :)”.  Hvala!

A kako nam je bilo …. evo nekoliko prigodnih fotografija … Hvala još jednom svima!

I … nismo mogli sve slike postaviti u ovom ograničenom virtulanom prostoru …

Društvo kibernetičara