Održan četvrti sastanak Erasmus+ projektnog tima “CybeMEMA – Cybernetics in Early Childhood Education – MEMA as a Teaching Method” u Čakovcu

U 1. osnovnoj školi Čakovec održan je četvrti sastanak projektnog tima Erasmus+ projekta CybeMEMA – Cybernetics in Early Childhood Education – MEMA as a Teaching Method (2022-1-PL01-KA220-SCH-000096129) na kojem su bili prisutni i predstavnici partnerskih institucija Društvene škole Zamošć iz Poljske i  Zubeyde Hanim Ortaokulu u Istanbulu iz Turske. Aktivnosti na projektu su trajale dva dana, među kojima je bilo i predstavljanje didaktičkih igračaka Meme koje su izradili učenici 1. osnovne škole Čakovec sa svojom učiteljicom Danijelom Topličanec. Nakon prigodnog programa, pjesme, plesa i recitacija učenika te zajedničkog rješavanja logičkih zadataka, svi sudionici ovog događaja birali su najljepšu izrađenu igračku Memu. Tom prigodom proglašena je “najljepša igračka Mema” učenice Paule Krajačić koja je dobila i progodnu nagradu.

Cilj ovog projekta je osuvremeniti, testirati, primijeniti i učiniti međunarodno vidljivom MEMA metodu za učenje programiranja i razvoj logičkog razmišljanja bez upotrebe računala kod djece osnovnoškolskog uzrasta koju je osmislila i razvila prof. dr. sc. Marina Čičin-Šain.

Zahvaljujemo se na izvrsnom prijemu i organizaciji naših partnera iz 1. osnovne škole Čakovec te svim sudionicima iz drugih partnerskih institucija na suradnji. Posebno hvala, ravnatelju Siniši Stričaku, profesorici Ivani Ružić i učiteljici Danijeli Topličanec za organizaciju ovog događaja!

Veselimo se sljedećem susretu!