AZOO: webinar Informatika u razrednoj nastavi – održano predavanje “Programiranje kroz igru u drugom, trećem i četvrtom razredu osnovne škole koristeći metodu Mema”

U organizaciji  Agencije za odgoj i obrazovanje, u četvrtak 25. 3. 2021. godine s početkom u 18:30 sati, članice Društva kibernetičara Rijeka održale su predavanje na temu Programiranje kroz igru u drugom, trećem i četvrtom razredu osnovne škole koristeći metodu Mema. U uvodnom dijelu događaja, prisutne je pozdravio gospodin Darko Jureković. Uvodni dio predavanja je održala doc. dr. sc. Snježana Babić, potom je izvorna autorica metode Mema prof. dr. sc. Marina Čičin-Šain održala predavanje u okviru kojeg je prikazala upotrebu metode Mema za realizaciju ishoda učenja definiranih kurikulumom za nastavni predmet Informatika od 2. – 4. razreda osnovne škole.

Događaj je realiziran koristeći platformu Zoom te je bilo prisutno ukupno 378 sudionika(ice).

Zahvaljujemo svim prisutnima, učiteljicama i učiteljima razredne nastave te nastavnicama i nastavnicima informatike, na njihovim upitima, komentarima i aktivnom sudjelovanju tijekom našeg predavanja. Posebno zahvaljujemo, višoj savjetnici za informatiku i računalstvo gospođi Nadici Kunštek iz Agencije za odgoj i obrazovanje i gospodinu Darku Jurekoviću na pozivu i organizacijskom dijelu događaja.

Srdačan pozdrav svima!

Članice Društva kibernetičara