Održano savjetovanje Računala u obrazovanju u okviru jubilarne međunarodne konvencije MIPRO 2022

U Opatiji je od 23. svibnja do 27. svibnja 2022. godine održano savjetovanje Računala u obrazovanju (Computer education – CE) u okviru jubilarne 45. hibridne međunarodne konvencije MIPRO 2022.

Na savjetovanju su prihvaćena 63 rada iz Hrvatske i još drugih sedamnaest zemalja, koje su autori prezentirali u hibridnom okruženju.

Posebno, u utorak 24.5.2022. održana je sekcija na hrvatskom jeziku, kada su prezentirani radovi učiteljica i učitelja, nastavnika i nastavnica i drugih obrazovnih stručnjaka iz više hrvatskih osnovnih i srednjih škola, uključujući i Primorsko-goransku županiju. I ove godine stiglo je mnogo zanimljivih radova, npr. rad gdje se IT koristi kao podrška recikliranju otpada, pripremi pisanja maturalnih radova iz hrvatskog jezika i boljoj motivaciji za nastavu matematike i drugo. Jako mnogo radova posvećeno je bilo iskustvima nastave na daljinu i posljedicama pandemije Covid 19 na nastavu. Bilo je i vrlo specifičnih tema, npr. kako na daljinu uvježbavati grupu plesača i kako automatski prevoditi vrlo specifične tekstove koji se bave muzejskom građom ili arheologijom.

Savjetovanje Računala u obrazovanju (CE) ima potporu Agencije za odgoj i obrazovanje, koja priznaje aktivno i pasivno učešće na savjetovanju Računala u  obrazovanju kao permanentno obrazovanje  nastavnicima  informatike.

Skup su posjetili, kao i ranijih godina, sudionici bez referata, koji su ove godine samo slušatelji, ali se nadamo da će se dogodine pojaviti kao autori radova!

Srdačan pozdrav svima … vrlo skoro … do sljedećg CE na MIPRO 2023 ….

Kako je na skupu bilo …  možete pogledati: http://www.mipro.hr/MIPRO2022.CE/ELink.aspx

Društvo kibernetičara Rijeka