Održan prvi sastanak Erasmus+ projektnog tima “CybeMEMA – Cybernetics in Early Childhood Education – MEMA as a Teaching Method” u Zamošću

U razdoblju od 24. i 25. studenoga 2022. godine u Zamojskie Szkoły Społeczne (u prijevodu Društvena škola Zamošć) u Poljskoj održan je prvi sastanak  projektnog tima Erasmus+ projekta CybeMEMA – Cybernetics in Early Childhood Education – MEMA as a Teaching Method. Partneri na ovom projektu su Društvena škola Zamošć iz Poljske, 1. Osnovne škola iz Čakovca, Društvo kibernetičara Rijeka i Osnovna škola Zubeyde Hanim iz Istanbula u Turskoj. 

Cilj ovog projekta je osuvremeniti, testirati i primijeniti MEMA metodu za učenje programiranja i razvoj logičkog razmišljanja bez upotrebe računala kod djece osnovnoškolskog uzrasta koju je razvila prof. dr. sc. Marina Čičin-Šain.

Prilikom ovog susreta, izvorna autorica Meme i naša dugogodišnja predsjednica Društva kibernetičara Rijeka prof. dr. sc. Marina Čičin-Šain, održala je predavanje o Mema metodi i njenoj primjeni u nastavi za djecu nižeg uzrasta za sudionike iz partnerskih institucija te učiteljice razredne nastave Društvene škole Zamošć. Svi partneri na projektu predstavili su svoje institucije, a rad našeg Društva kibernetičara Rijeka prezentirala je doc. dr. sc . Snježana Babić.

Zahvaljujemo se na izvrsnom prijemu i organizaciji naših partnera i voditelja ovog Erasmus+ projekta iz Društvene škole Zamošć te svim sudionicima iz drugih partnerskih institucija na suradnji. Veselimo se sljedećem susretu!