Kako pomoću igre “čovječe ne ljuti se” i Memice motivirati dijete da vježba čitanje, logički uspoređuje brojeve, zbraja i oduzima?

Pomoću Memice, šačice fažola i nekoliko ceduljica s uputama izvorna autorica metode Mema prof. dr. sc. Marina Čičin-Šain nadopunila je pularnu igru “Čovječe ne ljuti se”. Memica je nastala  iz metode Mema koja pomaže djeci u prvim koracima prema razumijevanju kako se pišu kompjutorski programi bez upotrebe bilo kakvog kompjutora. Rado bismo tu metodu približili nonicama i nonićima, da je oni dalje istražuju sa svojim unučićima. Kao prvi korak pokazali bi im kako pomoću društvene igre „Čovječe ne ljuti se“ i pomagala „Memice“ motivirati dijete da vježba čitanje, logički uspoređuje brojeve, zbraja i oduzima. Druženje je namijenjeno djeci od 5-10 godina i starijima bez obzira na godine.

Trenutno je iskazala želju za suradnjom Mjesna zajednica Draga. Pozivamo sve nonice i noniće i druge da nam se jave kako bismo organizirali druženje i u Vašim mjesenim zajednicama.

Svoje upite poašljite nam na: drustvokiberneticararijeka@gmail.com.

Radujemo se budućoj suradnji!

Srdačan pozdrav svim nonicama i nonićima i njihovim unučićima!