Sudjelovanje na znanstvenom danu “Reci da(n) znanosti” u Osnovnoj školi Sesvetski Kraljevec

U petak 21. 4. 2023. u Osnovnoj školi Sesvetski Kraljevec povodom njihovog obilježavanja znanstvenog dana po nazivom “Reci da(n) znanosti” održano je pozvano predavanje i radionica Programiranje bez upotrebe računala. Sudionici prve radionice bili su učenici 4. razreda sa svojom učiteljicom razredne nastave Jadrankom Goluža, dok su na drugoj radionici bili prisutni učenici 5. razreda, nastavnica hrvatskog jezika Senka Sušac i nastavnica matematike Adrijana Merdžo. Predavanja su održale članice našeg Društva kibernetičara prof. dr. sc. Marina Čičin-Šain i doc. dr. sc. Snježana Babić.

Posebno hvala za poziv i organizaciju radionice ravnatelju škole Tomislavu Narančić, prof. i Senki Sušac, prof.

I posebno hvala svim učenicima na suradljivosti tijekom radionica, zanimljivim pitanjima i odgovorima o tome koga sve oni mogu programirati, što su varijable i konstante, ….  i  kako računala “programiraju ljude” …., a tijekom 1. radionice tražila se i “stolica više”. 🙂

Veselimo se daljnjoj suradnji, a kako nam je bilo … , možete vidjeti na priloženim slikama … koje su nam poslali iz Sesvetskog Kraljevca. Hvala svima!